Goed nieuws

Gepubliceerd op 20 maart 2024

vrijdag weer naar school

Zaanlands Lyceum eerder open

Het opruimen van de kwikdeeltjes in de school gaat heel goed, we hebben goed nieuws: de school gaat eerder open, vrijdag zijn we allemaal weer op school.

Nog 1 dagje online lessen, hou vol allemaal. Vrijdag zijn de lessen weer gewoon op school, het gebouw is brandschoon en goed geventileerd met speciale ventilatoren. We vieren vrijdag dat we weer op school zijn in de grote pauze, op het plein is er ijs voor iedereen.

Dit bericht is vandaag verstuurd aan ouders en leerlingen:

 

Beste leerlingen,

 

In dit bericht praten we jullie bij over het kwik-incident en de komende dagen. Lees dit bericht dus goed door. Als je vragen hebt, stel ze gerust aan je docenten, mentor, leerjaarbegeleider of afdelingsleider.

 

Online lessen

Vandaag is de derde lesdag online. We horen van leerlingen dat het nog lastig is om een balans te vinden tussen goed leren voor de toetsweek en goed meedoen met de lessen. Jullie vragen bijvoorbeeld om meer tijd om te leren en te werken tijdens de lessen. Dat advies geven we mee aan de docenten. We zien ook veel leerlingen gezellig samen achter de laptop lessen volgen en er hangen planningen aan de muur. We hopen dat iedereen steeds beter zijn draai vindt in het online onderwijs. Gelukkig is het nog maar voor één dag. De toetsweek blijft overigens staan volgens planning en zal dus niet verschoven worden.

 

Het reinigen van de school
Het reinigen van de school gaat heel goed en vlot. En omdat dit zo voorspoedig verloopt heb ik ontzettend fijn nieuws: we kunnen vrijdag weer naar school!

 

Vrijdag

Als we vrijdag weer op school zijn, komen we in de grote pauze samen op het plein en is er ijs voor iedereen. ’s Avonds is het galadiner voor de examenklassen, dat gaat door! Leerlingen uit 5 havo en 6 vwo kunnen zich hiervoor opgeven via Teams.

 

Zaanlands in het nieuws

Ondertussen verschijnen er verschillende berichten over onze school en de ontruiming in de media. Er zijn zorgen over de manier waarop alles is verlopen. Heeft de school de regels overtreden? Wat is er fout gegaan? Wat hebben we te leren?

 

Heeft de school fouten gemaakt?

Ja, er zijn fouten gemaakt. En dat betreuren wij zeer, dit had niet mogen gebeuren. De directie heeft voor het weekend melding gemaakt bij het bestuur en de onderwijsinspectie. We zijn een intern onderzoek gestart en hebben vervolgens het bestuur gevraagd een extern onderzoek te doen naar dit proces. We evalueren en leren ervan. De andere kant is er ook. We hebben vanaf donderdag zorgvuldig samengewerkt met de brandweer en de GGD. De GGD concludeert dat er geen acuut gevaar is geweest voor leerlingen en het belangrijkste is dat de school goed gereinigd is. Uit voorzorg is het hele gebouw hierin meegenomen.

 

We hopen jullie snel weer allemaal te zien en wensen je succes met leren de komende dagen.

 

Als je vragen hebt over dit bericht, stel ze dan gerust.

 

Met vriendelijke groeten,

 

De schoolleiding