21.png

Groep 8

Kennismakingsochtend 17 juni

De kennismakingsochtend gaat door! Rond 6 juni ontvang je post van het Zaanlands Lyceum met een uitnodiging voor deze ochtend. 

In dit filmpje krijg je extra uitleg.

 

Open dag

De Open Dag van het Zaanlands Lyceum vond plaats op zaterdag 25 januari. In deze voorlichtingsfilm vertellen leerlingen over het Zaanlands Lyceum.

 


Speerpunten

Er zijn verschillende redenen waarom leerlingen kiezen voor het Zaanlands Lyceum. Hier staat een aantal van onze speerpunten:

  • duidelijke regels, afspraken en verwachtingen 
  • veel mogelijkheden om talenten te ontwikkelen
  • goede sfeer tussen docenten en leerlingen
  • individuele leerroutes
  • licht en kleurrijk gebouw

Het Zaanlands Lyceum kent een eenjarige brugperiode. Binnen deze brugperiode kun je kiezen uit vijf verschillende stromingen. Meer informatie over het gymnasium kun je vinden in onze gymnasium brochure. Informatie over bètaplus vind je in het menu Onderwijs. Vanaf het eerste leerjaar kan gekozen worden uit:

  • brugklas havo/vwo
  • atheneum
  • atheneum bèta plus
  • gymnasium
  • gymnasium bèta plus

Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school.


Aanmelding en inschrijving

De aanmelding voor het Zaanlands Lyceum vindt plaats via de basisschool. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met mevrouw S. Kroon of mevrouw J. Landheer.

 

Introductie

Voor de leerlingen van het eerste leerjaar wordt al in de tweede schoolweek of derde schoolweek een “brugklaskamp” georganiseerd. Deze activiteit heeft als doel dat leerlingen die afkomstig zijn van verschillende basisscholen elkaar beter leren kennen. Samen sporten, samen creatief bezig zijn en samen een bonte avond organiseren. Zo wordt een stevig fundament gelegd voor een succesvol eerste leerjaar.

 

POVO avond voor ouders

Op donderdag 28 november en maandag 9 december 2019 hebben de POVO informatieavonden plaatsgevonden. Hartelijke dank voor uw belangstelling. Klik hier voor de presentatie die u in een van de lokalen hebt bijgewoond.

   

Brochure over aanmelding en inschrijving

In deze brochure staat uitgebreid beschreven hoe het traject van aanmelding naar inschrijving verloopt en welke procedures daarbij worden gehanteerd.

 

Keuzegids De Overstap

Deze gids bevat naast algemene informatie over o.a. het onderwijs en het beleid van aanmelding en inschrijving in Zaanstad ook schooleigen informatie. 

Brochure POVO

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl