21.png

Groep 8

 

Open dag

De Open Dag van het Zaanlands Lyceum vindt plaats op zaterdag 26 januari 2019 van 10.00 tot 13.00 uur met een zeer divers programma.

Speerpunten

Er zijn verschillende redenen waarom leerlingen kiezen voor het Zaanlands Lyceum. Hier staat een aantal van onze speerpunten:

  • duidelijke regels, afspraken en verwachtingen 
  • veel mogelijkheden om talenten te ontwikkelen
  • goede sfeer tussen docenten en leerlingen
  • individuele leerroutes
  • licht en kleurrijk gebouw

Het Zaanlands Lyceum kent een eenjarige brugperiode. Binnen deze brugperiode kun je kiezen uit vijf verschillende stromingen. Meer informatie over het gymnasium kun je vinden in onze gymnasium brochure. Informatie over bètaplus vind je in het menu Onderwijs. Vanaf het eerste leerjaar kan gekozen worden uit:

  • brugklas havo/vwo
  • atheneum
  • atheneum bèta plus
  • gymnasium
  • gymnasium bèta plus

Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het nieuwe Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school.


Aanmelding en inschrijving

De aanmelding voor het Zaanlands Lyceum vindt plaats via de basisschool. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met mevrouw S. Kroon of mevrouw J. Landheer.

 

Juniorlyceum

In het schooljaar 2017-2018 heeft het Zaanlands Lyceum het Juniorlyceum voor vwo-leerlingen die zijn ingeschreven bij het Zaanlands Lyceum georganiseerd. Ook in schooljaar 2018 - 2019 wordt het Juniorlyceum weer georganiseerd in de maand juni voor vwo-leerlingen die zich inschrijven op het Zaanlands Lyceum. De inschrijving verloopt via het Primair Onderwijs. 

 

Introductie

Voor de leerlingen van het eerste leerjaar wordt al in de tweede schoolweek of derde schoolweek een “brugklaskamp” georganiseerd. Deze activiteit heeft als doel dat leerlingen die afkomstig zijn van verschillende basisscholen elkaar beter leren kennen. Samen sporten, samen creatief bezig zijn en samen een bonte avond organiseren. Zo wordt een stevig fundament gelegd voor een succesvol eerste leerjaar.

 

POVO avond voor ouders

Op donderdag 6 en woensdag 12 december 2018 vinden de informatieavonden plaats voor ouders van de leerlingen uit groep 8. Op beide avonden worden twee voorlichtingsrondes gegeven, om 19.00 uur en om 20.00 uur. U kunt zich daarvoor aanmelden via www.povo-zaanstreek.nl

   

Brochure over aanmelding en inschrijving

In deze brochure staat uitgebreid beschreven hoe het traject van aanmelding naar inschrijving verloopt en welke procedures daarbij worden gehanteerd.

 

Keuzegids De Overstap

Deze gids bevat naast algemene informatie over o.a. het onderwijs en het beleid van aanmelding en inschrijving in Zaanstad ook schooleigen informatie. 

 

 

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl