Agenda

maandag 24 september 2018
brugklaskamp B1a; biokamp 6v

maandag 24 september 2018
start toetsblokken volgens LTO

dinsdag 25 september 2018
ouderavond 3v

donderdag 27 september 2018
biokamp 6v

donderdag 27 september 2018
start lyceumuren klas 2

1_1.png

Actueel

Geslaagden Zaanlands Lyceum van harte gefeliciteerd!

Vandaag zijn de resultaten van de herexamens binnengekomen en wij zijn heel erg trots op onze leerlingen die hun diploma behaald hebben. 94% van onze havo-leerlingen is geslaagd en 92% van onze vwo-leerlingen. Twee van onze havoleerlingen en 14 van onze vwo-leerlingen zijn cum laude geslaagd. Allemaal van harte gefeliciteerd!


Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar verschijnt er een nieuwsbrief waarin vooruit- en teruggeblikt wordt op activiteiten die plaatsvinden op het Zaanlands Lyceum. De laatste nieuwsbrief is van juli 2018. Klik hier.


Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het nieuwe Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school.


Zaanlands Lyceum ontvangt predicaat ‘Excellente School’

Vanochtend heeft het Zaanlands Lyceum het predicaat Excellente School 2016-2018 ontvangen voor de vwo-afdeling. De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of afdeling) onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. Naast een afvaardiging van de jury en de onderwijsinspecteur, was ook wethouder Dick Emmer aanwezig bij de uitreiking. 

 - Persbericht

 - Juryrapport excellente school Zaanlands Lyceum 2016-2018

 - Uitleg predicaat excellent schoolZaanlands Lyceum officieel Begaafdheidsprofielschool 

Op 17 maart bezocht een visitatiecommissie van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen het Zaanlands Lyceum. De commissie sprak achtereenvolgens met medewerkers, leden van de schoolleiding en van het bestuur, TOM-leerlingen en ouders van TOM-leerlingen. Tijdens de gesprekken onderzocht de commissie in hoeverre beleid ‘op papier’ daadwerkelijk leidt tot meer kansen voor begaafde leerlingen.

De visitatie heeft een mooi resultaat opgeleverd. De visitatiecommissie geeft het bestuur van de Vereniging BPS het advies het Zaanlands Lyceum het officiële predicaat Begaafdheidsprofielschool toe te kennen. De afgelopen drie jaar was de school aspirantlid. 

In het eindgesprek spraken de commissieleden hun waardering uit over de veelheid aan trajecten op maat, over de mogelijkheid om klassikaal speciale modules te volgen en over het enthousiasme van de leerlingen, de ouders en de medewerkers met wie ze hadden gesproken. Ook prezen ze de 'masterclasses' die het Zaanlands Lyceum voor leerlingen van de basisschool verzorgt. De sfeer op school vonden ze erg plezierig.


Verrijkt en versneld onderwijs

Het Zaanlands Lyceum krijgt toestemming verrijkt en versneld onderwijs aan te bieden.

 

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl