Agenda

dinsdag 23 juli 2019
zomervakantie

woensdag 24 juli 2019
zomervakantie

donderdag 25 juli 2019
zomervakantie

vrijdag 26 juli 2019
zomervakantie

maandag 29 juli 2019
zomervakantie

1_1.png

Actueel

Start schooljaar/indeling nieuwe klassen

In verband met de zomervakantie is de school gesloten t/m maandag 19 augustus.
Dinsdag 20 augustus zijn wij vanaf 8.00 uur weer bereikbaar.

De startbrieven voor het begin van het schooljaar staan onder het kopje “ouders – correspondentie”.
De klassenindelingen zullen begin augustus in Magister bekend zijn.

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie.

 

Zaanstormend is een werkelijk spektakel

Afgelopen weekend trad de musicalgroep van het Zaanlands Lyceum op tijdens Zaanstormend. Klik hier om het artikel in groter formaat te kunnen lezen.

 

Het Zaanlands Lyceum ontvangt predicaat "Goed"

Vandaag kregen wij bericht dat de Inspectie van het Onderwijs ons het predicaat Goed heeft verleend. Wij zijn heel blij met de gekregen waardering. Het kwaliteitsonderzoek kunt u lezen in het inspectierapport.

 

Jongste raadslid wil premier worden

De negentienjarige Noah van Dansik, oud-leerling van het Zaanlands Lyceum, wil ooit premier worden. Nu zit ze in de gemeenteraad van Oostzaan. Lees het hele artikel bij "nieuwsberichten".

 

Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar verschijnt er een nieuwsbrief waarin vooruit- en teruggeblikt wordt op activiteiten die plaatsvinden op het Zaanlands Lyceum. De laatste nieuwsbrief is van juni 2019.

 

Groene plannen Zaanlands in de prijzen

Een bankje met plantenbakken, een fietsenrek met begroeiing en een plantenwand voor in de school. Dit zijn de ideeën van een aantal examenleerlingen. Op vrijdag 25 januari presenteerden zij hun plannen voor de jury. De Rotery Club Zaanstad beloonde deze prachtige ideeën met een bijdrage, zodat de plannen ook uitgevoerd kunnen worden.

 

 

Cambridge English

Heb je interesse in het doen van een Cambridge examen, kijk dan de nieuwe film waarin oud-leerlingen hun ervaringen delen.


Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het nieuwe Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school.


Zaanlands Lyceum ontvangt predicaat ‘Excellente School’

Vanochtend heeft het Zaanlands Lyceum het predicaat Excellente School 2016-2018 ontvangen voor de vwo-afdeling. De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of afdeling) onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. Naast een afvaardiging van de jury en de onderwijsinspecteur, was ook wethouder Dick Emmer aanwezig bij de uitreiking. 

 - Persbericht

 - Juryrapport excellente school Zaanlands Lyceum 2016-2018

 - Uitleg predicaat excellent schoolZaanlands Lyceum officieel Begaafdheidsprofielschool 

Op 17 maart bezocht een visitatiecommissie van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen het Zaanlands Lyceum. De commissie sprak achtereenvolgens met medewerkers, leden van de schoolleiding en van het bestuur, TOM-leerlingen en ouders van TOM-leerlingen. Tijdens de gesprekken onderzocht de commissie in hoeverre beleid ‘op papier’ daadwerkelijk leidt tot meer kansen voor begaafde leerlingen.

De visitatie heeft een mooi resultaat opgeleverd. De visitatiecommissie geeft het bestuur van de Vereniging BPS het advies het Zaanlands Lyceum het officiële predicaat Begaafdheidsprofielschool toe te kennen. De afgelopen drie jaar was de school aspirantlid. 

In het eindgesprek spraken de commissieleden hun waardering uit over de veelheid aan trajecten op maat, over de mogelijkheid om klassikaal speciale modules te volgen en over het enthousiasme van de leerlingen, de ouders en de medewerkers met wie ze hadden gesproken. Ook prezen ze de 'masterclasses' die het Zaanlands Lyceum voor leerlingen van de basisschool verzorgt. De sfeer op school vonden ze erg plezierig.


Verrijkt en versneld onderwijs

Het Zaanlands Lyceum krijgt toestemming verrijkt en versneld onderwijs aan te bieden.

 

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl