Agenda

donderdag 09 april 2020
lesdag

vrijdag 10 april 2020
lesdag

maandag 13 april 2020
Tweede paasdag

dinsdag 14 april 2020
lesdag

donderdag 16 april 2020
lesdag

2_6.jpg

Actueel

Nieuws aangaande corona

 

Van 25 maart t/m 5 mei is de school uitsluitend via administratie@zaanlands te bereiken.

3 april: schoolexamen 2019-2020
           bericht aan examenleerlingen
           aanpassingen schoolexamenreglement
           aanpassingen PTA 5 havo
           aanpassingen PTA 6 vwo
           toetsschema

 

8 april:     afronding schooljaar
31 maart: richtlijnen onderwijs op afstand
27 maart: brief ouders examenleerlingen
27 maart: brief ouders leerlingen Zaanlands Lyceum
18 maart: digitale ondersteuning van het onderwijs 

Schoolmaatschappelijk werk

Door de maatregelen rondom het coronavirus zitten alle leerlingen en gezinnen noodgedwongen thuis. De structuur van de normale schooldag en de sociale contacten zijn grotendeels weggevallen. Dit brengt nieuwe uitdagingen en wellicht ook spanningen met zich mee. Voor veel gezinnen kan het lucht geven om zorgen te delen en te kijken naar praktische oplossingen om deze periode door te komen. Vanuit het Zaanlands Lyceum is Tanja Heideman als schoolmaatschappelijk werkster beschikbaar om met u mee te denken. Dit is laagdrempelig, kortdurend en indien wenselijk anoniem.

Contact: Tanja Heideman (schoolmaatschappelijk werk), 06 53683283.

 

Onderstaand persbericht is gepubliceerd door OVO Zaanstad.

Coronavirus

In de afgelopen periode is in de media veel aandacht besteed aan het Coronavirus (Covid-19) en wat dat betekent voor ons dagelijks handelen. Uiteraard gaat deze aandacht gepaard met de nodige onrust. Wij begrijpen deze zorg goed. Als school houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Omdat wij zorgvuldig en adequaat willen handelen, volgen wij het advies van de GGD en het RIVM op. 

Wat kunt u doen?

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van een infectieziekte te voorkomen, zijn simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

-   Regelmatig handen wassen
-  Hoesten en niezen in de binnenkant van de ellenboog
-  Papieren zakdoekjes (eenmalig) gebruiken
-  Geen handen schudden. 

De situatie verandert snel. We raden u daarom aan om voor actuele informatie de website van GGD Zaanstreek-Waterland (www.ggdzw.nl) te raadplegen én de site van het RIVM en de rijksoverheid.  Daar vindt u de meest actuele antwoorden op veel gestelde vragen. (www.RIVM.nl , www.rijksoverheid.nl/coronavirus). Ook is inmiddels een landelijk informatienummer bekend: 0800 -1351.

 

Zaanlands Lyceum Begaafdheidsprofielschool

Het Zaanlands Lyceum is lid van de Vereniging van Begaafdheidsprofielscholen (BPS). De scholen van deze vereniging spannen zich in om aan cognitief begaafde leerlingen onderwijs te bieden dat bij hen past. Een school kan lid worden van de vereniging als ze heeft laten zien dat ze beleid heeft ontwikkeld voor deze leerlingen en dat ook werkelijk uitvoert. Elke vier jaar onderzoekt de vereniging door middel van een visitatie of de school het predicaat nog steeds verdient. Het Zaanlands Lyceum is in maart 2020 bezocht en mag zich de komende vier jaar weer Begaafdheidsprofielschool noemen.  

De drie belangrijkste pijlers van ons begaafdheidsprofiel zijn de bètaplusstroom, Fast Lane English en het Traject op Maat.

Zaanlands Lyceum weer Excellente School

Op 20 januari 2020 is het predicaat Excellente School voor de vwo-afdeling verlengd voor de jaren 2020-2022. De toekenning van het predicaat betekent dat een school onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. 
De jury concludeert dat het Zaanlands Lyceum een breed en uitdagend aanbod voor de meer begaafde leerlingen biedt. Naast het verrijken, versnellen en verdiepen biedt de school extra ondersteuning aan leerlingen die moeite hebben met planning, motivatie of discipline. Het volledige juryrapport treft u hieronder aan.

Juryrapport Excellente School Zaanlands Lyceum 2020-2022

 

Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar verschijnt er een nieuwsbrief waarin vooruit- en teruggeblikt wordt op activiteiten die plaatsvinden op het Zaanlands Lyceum.
De laatste nieuwsbrief is van december 2019.

 

WIS Collect

Introductie WIS Collect voor facturen en betalingen

 

Zaanstormend is een werkelijk spektakel

Afgelopen weekend trad de musicalgroep van het Zaanlands Lyceum op tijdens Zaanstormend. Klik hier om het artikel in groter formaat te kunnen lezen.

 

 Het Zaanlands Lyceum ontvangt predicaat "Goed"

Vandaag kregen wij bericht dat de Inspectie van het Onderwijs ons het predicaat Goed heeft verleend. Wij zijn heel blij met de gekregen waardering. Het kwaliteitsonderzoek kunt u lezen in het inspectierapport.

  

Cambridge English

Heb je interesse in het doen van een Cambridge examen, kijk dan de nieuwe film waarin oud-leerlingen hun ervaringen delen.


Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het nieuwe Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school. 

 

Verrijkt en versneld onderwijs

Het Zaanlands Lyceum krijgt toestemming verrijkt en versneld onderwijs aan te bieden.

 

klik hier voor

 

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl