Agenda

dinsdag 26 maart 2019
toetsperiode 3 (5h, 6v) ; Dag van de Duitse taal

woensdag 27 maart 2019
toetsperiode 3 (5h, 6v)

donderdag 28 maart 2019
toetsperiode 3 (5h, 6v)

vrijdag 29 maart 2019
toetsperiode 3 (5h, 6v)

maandag 01 april 2019
toetsperiode 3 (5h, 6v)

1_1.png

Actueel

Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar verschijnt er een nieuwsbrief waarin vooruit- en teruggeblikt wordt op activiteiten die plaatsvinden op het Zaanlands Lyceum. De laatste nieuwsbrief is van februari 2019. Klik hier.

 

Groene plannen Zaanlands in de prijzen

Een bankje met plantenbakken, een fietsenrek met begroeiing en een plantenwand voor in de school. Dit zijn de ideeën van een aantal examenleerlingen. Op vrijdag 25 januari presenteerden zij hun plannen voor de jury. De Rotery Club Zaanstad beloonde deze prachtige ideeën met een bijdrage, zodat de plannen ook uitgevoerd kunnen worden.

 

 

Zaanlands kleurt één dag paars 

Elke tweede vrijdag van december is het paarse vrijdag. Door op die dag paars te dragen kun je je solidariteit met de LHBTQ-community tonen. DE GSA (Gender Sexuality Alliance) heeft dit jaar extra haar best gedaan om een feestje te bouwen in de school, waardoor iedereen zich fijn en veilig voelt.
Het volledige artikel is hier te lezen.

Leerlingen Zaanlands Lyceum bezoeken Tata Steel tijdens de Career Day

Op 26 september hebben leerlingen van het Zaanlands Lyceum Tata Steel bezocht met als doel onze leerlingen te helpen met het maken van een bewuste studie- en beroepskeuze. Jongeren ontdekken zo op een hele leuke manier de technologische wereld.
De samenwerking met Jet-Net & TechNet zal komende tijd verder uitgediept worden.

 

Cambridge English

Heb je interesse in het doen van een Cambridge examen, kijk dan de nieuwe film waarin oud-leerlingen hun ervaringen delen.

Geslaagden Zaanlands Lyceum van harte gefeliciteerd!

Vandaag zijn de resultaten van de herexamens binnengekomen en wij zijn heel erg trots op onze leerlingen die hun diploma behaald hebben. 94% van onze havo-leerlingen is geslaagd en 92% van onze vwo-leerlingen. Twee van onze havoleerlingen en 14 van onze vwo-leerlingen zijn cum laude geslaagd. Allemaal van harte gefeliciteerd!


Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het nieuwe Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school.


Zaanlands Lyceum ontvangt predicaat ‘Excellente School’

Vanochtend heeft het Zaanlands Lyceum het predicaat Excellente School 2016-2018 ontvangen voor de vwo-afdeling. De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of afdeling) onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. Naast een afvaardiging van de jury en de onderwijsinspecteur, was ook wethouder Dick Emmer aanwezig bij de uitreiking. 

 - Persbericht

 - Juryrapport excellente school Zaanlands Lyceum 2016-2018

 - Uitleg predicaat excellent schoolZaanlands Lyceum officieel Begaafdheidsprofielschool 

Op 17 maart bezocht een visitatiecommissie van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen het Zaanlands Lyceum. De commissie sprak achtereenvolgens met medewerkers, leden van de schoolleiding en van het bestuur, TOM-leerlingen en ouders van TOM-leerlingen. Tijdens de gesprekken onderzocht de commissie in hoeverre beleid ‘op papier’ daadwerkelijk leidt tot meer kansen voor begaafde leerlingen.

De visitatie heeft een mooi resultaat opgeleverd. De visitatiecommissie geeft het bestuur van de Vereniging BPS het advies het Zaanlands Lyceum het officiële predicaat Begaafdheidsprofielschool toe te kennen. De afgelopen drie jaar was de school aspirantlid. 

In het eindgesprek spraken de commissieleden hun waardering uit over de veelheid aan trajecten op maat, over de mogelijkheid om klassikaal speciale modules te volgen en over het enthousiasme van de leerlingen, de ouders en de medewerkers met wie ze hadden gesproken. Ook prezen ze de 'masterclasses' die het Zaanlands Lyceum voor leerlingen van de basisschool verzorgt. De sfeer op school vonden ze erg plezierig.


Verrijkt en versneld onderwijs

Het Zaanlands Lyceum krijgt toestemming verrijkt en versneld onderwijs aan te bieden.

 

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl