Agenda

maandag 23 april 2018
klassenbesprekingen 3v

maandag 23 april 2018
her/inh 5h,6v

dinsdag 24 april 2018
klas.besp 3h;

dinsdag 24 april 2018
examentraining; herexamen 5h,6v

woensdag 25 april 2018
examentraining; CKV-dag 4 havo

2_4.jpg

Actueel

Mensenrechtendebat Zaanstad

Hoewel er een best pak sneeuw lag, trokken de havo 2 leerlingen van het Zaanlands Lyceum er op 12 december op uit om mee te doen aan een debatbattle van DKJL in het Zaantheater. Na een masterclass op school werden per klas één of twee debathelden afgevaardigd om zijn of haar stem te laten horen tijdens een mensenrechtendebat. Het was een wervelende show met mondige leerlingen in de hoofdrol. Hieronder vinden jullie een link naar een kort filmpje met een impressie van de show. 


Zaanlands Magazine

Met trots presenteren wij het nieuwe Zaanlands Magazine, dat een inkijkje geeft in de school.

Nieuwsbrief

Meerdere keren per jaar verschijnt er een nieuwsbrief waarin vooruit- en teruggeblikt wordt op activiteiten die plaatsvinden op het Zaanlands Lyceum. De laatste nieuwsbrief is van november 2017. Klik hier

 

Het Zaanlands Lyceum feliciteert Brugklas met het winnen van de Gouden Stuiver!


Zaanlands journaal zomer 2017

Het Zaanlands Journaal gemaakt door leerlingen.


Zaanlands Lyceum ontvangt predicaat ‘Excellente School’

Vanochtend heeft het Zaanlands Lyceum het predicaat Excellente School 2016-2018 ontvangen voor de vwo-afdeling. De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of afdeling) onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. Naast een afvaardiging van de jury en de onderwijsinspecteur, was ook wethouder Dick Emmer aanwezig bij de uitreiking. 

 - Persbericht

 - Juryrapport excellente school Zaanlands Lyceum 2016-2018

 - Uitleg predicaat excellent schoolZaanlands Lyceum officieel Begaafdheidsprofielschool 

Op 17 maart bezocht een visitatiecommissie van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen het Zaanlands Lyceum. De commissie sprak achtereenvolgens met medewerkers, leden van de schoolleiding en van het bestuur, TOM-leerlingen en ouders van TOM-leerlingen. Tijdens de gesprekken onderzocht de commissie in hoeverre beleid ‘op papier’ daadwerkelijk leidt tot meer kansen voor begaafde leerlingen.

De visitatie heeft een mooi resultaat opgeleverd. De visitatiecommissie geeft het bestuur van de Vereniging BPS het advies het Zaanlands Lyceum het officiële predicaat Begaafdheidsprofielschool toe te kennen. De afgelopen drie jaar was de school aspirantlid. 

In het eindgesprek spraken de commissieleden hun waardering uit over de veelheid aan trajecten op maat, over de mogelijkheid om klassikaal speciale modules te volgen en over het enthousiasme van de leerlingen, de ouders en de medewerkers met wie ze hadden gesproken. Ook prezen ze de 'masterclasses' die het Zaanlands Lyceum voor leerlingen van de basisschool verzorgt. De sfeer op school vonden ze erg plezierig.


Verrijkt en versneld onderwijs

Het Zaanlands Lyceum krijgt toestemming verrijkt en versneld onderwijs aan te bieden.

 

Contact

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 617 00 55
info@zaanlands.nl